•  KLÄDER 2XL-8XL
  •  JEANS W40-W70
  •  SNABBA LEVERANSER*
  •  FRIA RETURER**

Dataskyddspolicy

Företag som omfattas av denna dataskyddspolicy.

Alla Motley Denim-företag omfattas av denna dataskyddspolicy. Dessa företag är för närvarande Motley Denim Sverige AB, Motley Denim Norge AS och Motley Denim Europe OÜ.

Webbutiker som omfattas av denna dataskyddspolicy.

Alla Motley Denims webbutiker omfattas av denna dataskyddspolicy. Dessa webbutiker är för närvarande www.motleydenim.se, www.motleydenim.fi, www.motleydenim.no, www.motleydenim.dk, www.motleydenim.ee och www.motleydenim.com.

Intern delning av kunddata mellan Motley Denim-företag.

Motley Denim delar kundens data mellan sina olika företag. Detta på grund av att olika företag inom Motley Denim hanterar olika uppgifter i verksamheten. Det är till exempel Motley Denim Sverige AB som hanterar plockning och packning av alla kundbeställningar oavsett från vilken butik och med vilket företag kunden gjort sin beställning.

Genom att via kassan i vår webbutik slutföra en beställning samtycker beställaren till nedan beskrivna hantering av kundens personuppgifter. Det är inte möjligt att slutföra en beställning via vår kassa utan att samtycka till nedan beskrivna hantering av kundens personuppgifter eftersom det då inte är möjligt för Motley Denim att leverera beställning till beställaren.

Insamling av kunddata.

Motley Denim får tillgång till den persondata som kunden uppger i kassan (namn, adress, telefonnummer, epostadress och i vissa fall personnummer), köp-, betal- och orderhistorik, IP-adress samt hur kunden har använt vår webbutik och vilka sidor som besökts.

Motley Denim samlar också besöksdata när en användare besöker vår webbplats så som till exempel webbläsare, enhet och IP-adress. Motley Denim använder också cookies för att vår webbplats och webbutik ska kunna fungera för en besökare.

Användning av insamlad data

Vi använder insamlad persondata för att kunna fullfölja våra förpliktelser att leverera kundens beställning till den adress kunden uppgett i vår kassa, ta betalt för beställningen samt i marknadsföringssyfte.

Vi använder insamlad besöksdata i statistik och marknadsföringssyfte.

Genom att via kassan i vår webbutik slutföra en beställning samtycker beställaren till beskriven hantering av kundens personuppgifter. Det är inte möjligt att slutföra en beställning via vår kassa utan att samtycka till denna beskriven hantering av kundens personuppgifter eftersom det då inte är möjligt för Motley Denim att leverera beställning till beställaren.

Delning av data till tredje part.

För att kunna bedriva vår verksamhet, ta betalt för beställningar och leverera beställningar måste vi dela med oss av kunddata till tredje part och underleverantörer till Motley Denim. Vi säljer aldrig kunddata till tredje part och delar endast med oss av kunddata i relevant syfte för vår verksamhet. När kunddata delas med tredje part skyddas kundens data av den partens dataskyddspolicy.

Klarna Bank AB är en betalleverantör för fakturabetalning och kunddata delas med Klarna om betalsätt Klarna Faktura väljs i Motley Denims kassa.

Paynova AB är en betalväxel som tillhandahåller en tjänst som gör det möjligt för kunden att betala direkt från sitt bankkonto och kunddata delas med Paynova om betalsätt Direktbetalning väljs i Motley Denims kassa.

DIBS Payment Services AB är en betalväxel som tillhandahåller en tjänst som gör det möjligt för kunden att betala med betal-, konto-, debet- och kreditkort och kunddata delas med Dibs om betalsätt Kortbetalning väljs i Motley Denims kassa.

Bambora AB är en kortinlösare som tillhandahåller en tjänst som efter att en kortbetalning är gjord via Dibs transfererar pengar från kundens kort till Motley Denims bankkonto och kunddata delas med Bambora om betalsätt Kortbetalning väljs i Motley Denims kassa.

Unifaun AB tillhandahåller en tjänst som gör det möjligt att skriva ut fraktetiketter. Fraktetiketter för alla beställningar skrivs ut via denna tjänst och kunddata delas således med Unifaun.

PostNord AB är ett transportföretag som tillhandahåller tjänsten att leverera beställningar till kunden. Via Unifaun delas kunddata med PostNord.

The Rocket Science Group, LLC tillhandahåller en tjänst Mailchimp för sändning av nyhetsbrev via e-post. Motley Denim delar e-postadress, för- och efternamn med Mailchimp.

Facebook Ireland Limited tillhandahåller en annonseringstjänst via de social medierna Facebook och Instagram. Motley Denim delar endast e-postadress med Facebook och Instagram och e-postadressen används för direktmarknadsföring.

Google Ireland Limited tillhandahåller en annonseringsplattform och en statistikplattform. Motley Denim delar endast e-postadress och besöksdata med Googles annonseringsplattform och endast besöksdata med statistikplattformen (Google Analytics). E-postadressen används för direktmarknadsföring via Googles nätverk av annonsplatser samt Youtube.

Microsoft Ireland Operations Limited tillhandahåller en annonseringsplattform Bing Ads. Motley Denim delar endast e-postadress och besöksdata med Bing som används för direktmarknadsföring.

I enlighet med konsumentverkets regler om att företag får skicka adresserad reklam till personer där ett existerande kundförhållande finns kan kunddata komma att delas med en leverantör som tillhandahåller tjänster för adresserad direktreklam.

Vid e-postkommunikation med Motley Denim delas allt innehåll i konversationen med Google Ireland Limited eftersom vi använder Googles e-posttjänst Gmail.

Skydd av personuppgifter.

Dina personuppgifter skickas alltid krypterade med SSL och lagras säkert på vår server som övervakas av brandvägg och antivirusskydd. Servern står i en skyddad serverhall i Sverige. Vi sparar aldrig information som till exempel kortnummer på vår server.

Tidsperiod vi sparar personuppgifter.

Vi sparar kundens personuppgifter för alltid för att via vår kundtjänst kunna erbjuda god service till kunden i form av information angående beställningar kunden gjort. Vi måste spara kundens person- och beställningsuppgifter i minst 10 år efter utgången av det år beställningen är gjord för att uppfylla kraven om arkivering i bokföringslagen.

Kan jag ändra min persondata och hur den används hos Motley Denim?

Ja, du kan när som helst kontakta Motley Denims kundtjänst och få felaktig persondata ändrad eller begränsa dess användning t.ex. för marknadsföring. 10 år efter utgången av det år du gjort din beställning kan du även ta tillbaka ditt samtycke och få dina personuppgifter raderade hos Motley Denim. På begäran är Motley Denim även skyldig att informera en kund om vilka personuppgifter vi har registrerade. För att kunna ändra, begränsa eller radera persondata vi har insamlad måste vi först säkerställa att önskan verkligen kommer från den person vi har samlat data om. Eftersom praxis om detta kan förändras med tiden finns denna information inte tillgänglig i denna dataskyddspolicy utan erhålls vid kontakt med Motley Denims kundtjänst.

Kontakt till personuppgiftsansvarig hos Motley Denim finns på vår kontaktsida.

Kunden har rätt att till tillsynsmyndighet inlämna klagomål om Motley Denims hantering av personuppgifter.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
SvenskaSuomiNorskEesti